Dissenyador, què fas?

Quan una empresa o professional decideix buscar a un dissenyador gràfic és perquè s’ha adonat que necessita a un professional que li doni un cop de mà amb la seva imatge o bé té una necessitat d’algun producte o solució més exclusiva.

Etiquetes per porductes de Cafés del Bages.

Això ens porta a dir que els dissenyadors posem a la disposició dels nostres clients tota una sèrie d’eines que no acaben amb la realització dels originals que ens poden demanar, sinó que per arribar al producte final que el client ens demana, els dissenyadors valorem, racionalitzem, analitzem, qüestionem i finalment, desenvolupem el projecte per tal de poder entregar, com a resultat, quelcom que: resolgui la necessitat del client, on el resultat sigui únic, funcional i sobretot pensat perquè el client se senti còmode i identificat. Que se senti seu el resultat ja que a partir d’aquell moment, aquell projecte ja és part d’ell i la seva empresa.

Perquè un dissenyador aporta valor? o perquè és necessari? i qui el pot necessitar?

Logotips per a noves empreses, nous projectes i noves idees.

Les respostes a aquestes preguntes, sempre depenen del què, qui i perquè de cada client. Moltes vegades quan et fas aquestes preguntes és perquè realment necessites a aquest professional, que ja tens la necessitat que mica en mica o de cop se t’ha generat.

El valor d’una empresa és el treball que executen les persones, però totes elles estan englobades i representen amb la seva feina a un NOM i a una MARCA, i amb la seva feina la defensen i la potencien. És la feina d’un dissenyador emmarcar la marca i els seus valors, que representant a empresa i treballadors, entre tots formen una maquinària on han d’estar feliços d’englobar-se dins la imatge que els representa i que transmet uns valors treballats amb aquesta imatge i comunicació gràfica.

Aplicació de logotip nou a samarreta Tallers d’estiu de l’Espill de Manresa.

La necessitat de tenir, o no, un dissenyador és relativa. Sempre depèn de l’empresa i qui ho valora i la importància que li donin a aquest professional del disseny. Per experiència he pogut veure com empreses que no creien necessitar els serveis d’un dissenyador, a l’analitzar l’empresa, s’ha arribat a posar sobre la taula les mancances i millores en el camp de la comunicació gràfica i del què en aquell moment la seva empresa transmet a l’exterior, i el client veure les conclusions on es representaven unes mancances que fins aquell moment no les havia pogut percebre, per la mateixa inèrcia del dia a dia, que els porta a la frase: “però si no ens va malament…” . Aquesta frase és horrorosa! sempre s’ha de parar i mirar si l’empresa i la gent que l’engloba transmeten el què un vol… perquè el dia a dia ens fa anar ràpid, ens fa fer les coses amb presses, i no es pot deixar a mans de la sort, el fet que tinguis una imatge solida i consistent, que la gent reconeixi i identifiqui, tant físicament com els seus valors.

Branding / llibreta.

El fet que costi o no o l’empresa sigui més gran o més petita, avui, ja no és excusa per a tenir a un professional del disseny a mà! No cal tenir-ne un “en plantilla” si no el pots encabir dins l’actual infrestructura, només cal tenir el telèfon d’un freelance, o independent, que amb tota la seva professionalitat et farà el mateix quan ho necessitis.

Disseny i maquetació de llibre dels alumnes.

Qui necessita a un dissenyador, la resposta és simple… Qui en vegi la necessitat. És molt difícil dir a algú que ha de fer un replantejament de la seva marca o comunicació gràfica perquè ha quedat antiga, o potser obsoleta perquè ha crescut l’empresa i necessita més que una marca… És difícil fer veure i entendre que un s’ha d’estimar la marca que l’envolta i l’identifica, seria comparable amb veure’s cada dia al mirall… has de veure i identificar-te amb el què veus. A la vegada, l’empresa es vesteix amb la seva imatge, la seva papereia, mailings, web, catàlegs, caixes, bosses, pots i/o contenidors, objectes personalitzats per a regalar… Hi ha tantes maneres d’aparèixer i que et vegin que si no està tot amb harmonia el resultat no estarà ven canalitzat.

Projectes personalitzats i únics, no hi ha clients grans ni petits, sinó, projectes amb ànima.

Només us puc dir que si veieu que hi ha coses que se us escapen de la imatge de la empresa penseu si necessiteu un cop de mà a nivell gràfic, potser us sorpreneu si us pareu a analitzar com teniu la vostre imatge. I aquí estem nosaltres, els dissenyadors, amb ganes d’encarrilar i harmonitzar les imatges de les empreses que ens envolten.


Comments are closed.