#Dignart, un projecte per posar en valor les professions artístiques

Avui us volia compartir un article interessant, #Dignart, que he vist navegant per a Instagram, i que m’ha dirigit a la seva arrel, La Criatura Creativa.com, i que sovint estiuen coses interessants.

“No me cobrarás mucho por este diseño, ¿no? ¡Si te va a llevar 5 minutos!”

#Dignart

Aquest cas, és una antiga REIVINDICACIÓ del sector de les ARTS, ja que ningú es planteja el cost d’una samarreta quan la va a comprar, ni fins i tot quan li fan un vestit a mida, ningú es planteja el seu cost. Clar es artesanal i val el què val perquè ho ha fet un PROFESSIONAL amb les seves mans i experiència.

“No tenemos presupuesto, pero te daremos difusión en nuestras redes sociales”

#Dignart

Tampoc regatejam o fins i tot ens burlem del comerciant o cuiner que per un producte o plat fan pagar el què fan pagar, oi? Aquí se li passaria pel cap anar a un restaurant dels “Bons” i qüestionar que una amanida val 14 o 15€? Ho ha fet un PROFESSIONAL! Com ens ho podríem qüestionar?

“Hazme una propuesta y si nos gusta, te pagamos”

#Dignart

Doncs això que veiem tan normal, el fet de pagar el què ens diuen que val, NO S’APLICA quan es tracta del sector de les arts, disseny i artistes… Perquè un disseny val lo què val? Si resulta que t’acaven dient que això per tu “és un plis”, que t’ho et surt de forma natural…

https://lacriaturacreativa.com/2019/03/21/dignart-un-proyecto-para-poner-en-valor-las-profesiones-artisticas/

Senyores i senyors, que NO ÉS CERT… Som professionals que ens dediquem a aquesta feina perquè l’hem estudiat, perquè la vivim i volem viure del què tant esforç ens hem guanyat. Si sabem fer el què sabem fer, és per un esforç que només nosaltres podem entendre… Realment creieu que una imatge gràfica de compreses (per exemple) no ens costa fer-la perquè a nosaltres tot és fàcil? En serio???????? No estem tot el dia pensant, en aquest cas en compreses, quan l’encàrrec del projecte ens diu el tema, ens informem, ens documentem, mirem els productes, els estudiem, mirem la competència, mirem la utilitat…. una infinitat de temes que no es veuen al final, ja que aquesta DOCUMENTACIÓ – ESTUDI del producte fa que hi hagi un resultat al final, una solució a un problema de comunicació (d’aquí l’estudi), i que la solució normalment ha de ser impactant, gràfica, que quedi a les ments dels consumidors, atractiva a la vista…. Això no té preu!!!

Us deixo amb el què, avui, m’ha fet reflexionar sobre aquest imput que he anat trobant tota la meva carrera professional independent… els preus i les frases per no pagar la feina d’un professional del Disseny Gràfic, en el meu cas!

https://www.instagram.com/p/BvHwBWrgzUA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Així va l’article….

Para luchar contra estas situaciones ha nacido un interesante proyecto en Instagram. Bajo el usuario @dignartt, esta cuenta busca “concienciar a la sociedad sobre el derecho a cobrar dignamente por nuestro trabajo”. Y es que, tal y como explica en una de sus stories, actualmente “una parte de la sociedad no entiende, comprende o desconoce qué es el arte, qué hay detrás de todos esos profesionales o qué supone vivir de ello”. Esto hace que se den situaciones que no se ocurrirían, por ejemplo, en una peluquería, un supermercado o con un fontanero…

https://www.instagram.com/p/BvHv7yWA-rY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test


Comments are closed.